Skip to content

Podcast – Milyen kijutni a klímacsúcsra? Fati mesél a 2023-as dubaji COP28-ról

  • Szerző:

Valamikor 2023 végén Fati ránk írt, hogy sikerült eljutnia a COP28-ra, az ENSZ klímacsúcsra Dubajba, és hogy szeretnénk-e meginterjúvolni őt az élményeiről. Naná! – hangzott az egybefüggő válasz Nóritól és tőlem.

A podcast-formátumot is együtt javasoltuk Fatinak, ugyanis nekem már nagyon hiányzott, hogy újra felvegyünk valamiféle hanganyagot, így egy év kihagyás után. Nóri pedig, mint a podcast első számú rajongója, szeretett volna hallanni egy új epizódot. Szerencsére Fati is vevő volt a dologra, nem kellett győzködni 😊 Úgyhogy így született meg az ötlet ehhez a nosztalgikus Nüansz podcast bónuszepizódhoz.

Decemberben összeültünk online, és feltettem Fatinak pár kérdést az ENSZ klímakonferenciával kapcsolatban, amiket Nórival közösen írtunk össze. Például, hogy milyen volt kijutni rá, mik voltak a tapasztalatai, milyen élményekkel lett gazdagabb. És persze arról is beszélgettünk, hogy mi volt a kimenetele a klímacsúcsnak, miben állapodtak meg az országok.

Kapcsolódó korábbi podcastepizódok

A képeket Fati egyik kollégája, Alice McGown készítette a klímacsúcson. Ezúton is köszönjük neki, hogy felhasználhatjuk ehhez a cikkhez.


Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük